søndag 28. desember 2008
Grand Canyon
Grand Canyon var et av høydepunktene i 2008. Det sies at kløften i Arizona er en av de turistattraksjonene som aldri skuffer. Og det stemmer. Guidebøkene anbefaler å være der ved solopp- eller solnedgang, for da gjør lyset utsikten spesielt vakker. Det stemmer også.
torsdag 25. desember 2008
Bok: Norske plateomslag
onsdag 17. desember 2008
Seascik Steve: I started out with nothing and I still got most of it left
Sjøsyke Steve Wold har fått med seg blant annet Nick Cave og KT Tunstall på platen. Mellom låtene sludrer Steve om smått og stort. Bra fyr, bra plate.
torsdag 11. desember 2008
Konsert: The Source of Christmas
Trygve Seim, saksofon, Øyvind Brække, trombone, Mats Eilertsen, bass og Per Oddvar Johansen, trommer har som vanlig med seg en haug med gjester, et storband og publikumsfavoritten Cheb Hocine.
Hocines versjon av "Sjø og Land" skapte umiddelbar heftig begeistring i et ikke lenger spesielt ungdommelig publikum.
Et friskt innslag i går var vokalisten Kirsti Huke. Hun synger ellers både jazz for seg selv og rock med trøndergruppa Moving Oos. Hun sto for et nesten ungdommelig islett i en ellers både gubbetung og tradisjonell Source konsert.
Trombonist Øvind Brække sto for et av julekonsertenes vakreste innslag: en nydelig versjon av "O Helga Natt". Nå er det jul.
onsdag 10. desember 2008
Miljøvennlige poser
Handlenett er både miljøvennlige og dekorative. Mitt favorittnett kjøpte jeg i høst på Amoeba, verdens beste platebutikk i Los Angeles.
Men hva gjør man med avfallsposer når ikke dagligvarebutikkene forsyner en lenger? Gå til innkjøp av miljøvennlige poser istedet.
Clas Ohlson selger 20 liters, 100 % komposterbar og nedbrytbare avfallsposer til kr. 29,- for 25 stk.
tirsdag 9. desember 2008
Jul med Karen Blixen
mandag 8. desember 2008
Vintersko fra Lille Vinkel
Jeg krysser fingrene for at skoene kan fåes i en av Walkabout butikkene i Oslo eller i Lille Vinkels lille butikk på Majorstuen.
søndag 7. desember 2008
Miami Ink - hvordan reality tv blir kult
Et av årets store samtaleemner på julebord har vært tv-serien Miami Ink. Dagligdagen for en liten tattoo sjappe på South Beach i Miami tiltrekker seg åpenbart mange seere i min omgangskrets, inkludert meg selv.
Miami Ink kan ses fra kl. 19.00 på Discovery og en dobbeldose på søndager kl. 18.00 - 20.00.
Etter en uhøytidelig avstemming (intet blir vel mer uhøytidelig enn fulle damer på julebord) fremstår tatovør Chris Garver (lengst tv på bildet) som favorittpersonen i serien. Mens alle ser på med skrekkblandet fryd når lærling Yoji Harada skal prøve seg på enda en skjelvende tatovering.
Gjengen har til daglig tatto sjappa Love Hate hvor hvem som helst kan komme og få en tatovering. Riktignok til en mye høyere pris enn hos andre tatovører, og mest sannsynlig ikke av en av tv-seriens hovedpersoner.
Kundene i selve tv-serien Miami Ink blir valgt ut i forkant - og her kan man søke om å bli med. Dette sikrer at alle som kommer innom butikken har en tårevåt historie bak seg, og som de gjerne forteller til kameraet.
Programmet har en severdig kombinasjon av fete tatoveringer, lettkledde menn og kvinner, rørende historier og en overveiende feel good "bad boy" stemning. Must see tv?
fredag 5. desember 2008
Årets julekalender
Tell ned til jul sammen med The Soundtrack of Our Lives. På deres hjemmeside kan du hver dag åpne en ny luke, hvor det befinner seg liveopptak, demoer og andre gode ting for fansen. I hver luke er det også et kort surrealistisk videoklipp med Ebbot.
Svenskene spiller på NRK1 Grosvold i kveld i anledning deres glimrende nye album "Communion".
Carmelita minner om vårens vakreste eventyr: The Soundtrack of Our Lives og Dungen, live på Rockefeller lørdag 28. februar 2009.
Fredagstipset: Flanell fra Felleskjøpet
Flanell is the new loud. Men hvorfor bruke mer penger enn nødvendig på de rutete moteplaggene? Felleskjøpet selger myke og gode skjorter til kun kr. 99,-.
Skjortene har tre ulike fargekombinasjoner, i rødt, blått og grått. Bruk dem til et par skinny jeans og antrekket er i boks.
Har Felleskjøpet butikk i nærheten av deg? Sjekk her.
torsdag 4. desember 2008
A Camp med ny musikk
Nina Persson er en kul dame og en gammel favoritt. Hennes sideprosjekt til Cardigans: A Camp, er nå aktuell med ny single - og albumet kommer over jul.
A Camp er en trio som i tillegg til Nina består av Niclas Frisk fra Atomic Swing og Nathan Larson fra Shudder To Think.
Første single fra det nye albumet "Colonial" heter "Stronger Than Jesus".
Jeg gleder meg til hele albumet kommer.
Fuglen med blå føtter
Hva i all verden er en blue footed booby? På Galapagos finner du fuglen hvis største fortrinn er blå føtter.
Fuglene bruker en stor del av tiden sin på å stå og vifte med føttene for å tiltrekke seg damer og imponere sine omgivelser.
Det sies at hannene også kan finne på å kaste nakken bakover og plystre etter hunner som flyr forbi. Vi får håpe det ikke irriterer eventuelle rødstrømpe eksemplarer av de blåføttede fuglene...
onsdag 3. desember 2008
Årets grønneste julegave
Jeg liker kombinasjonen av julegave og å redde regnskog!
Regnskogfondet har fått Lise Myhre til å tegne et Nemi-juletre. Som man kan kjøpe og gi bort som julegave.
Nemi står med en glasskule med en flaggermus på. Og på resten av treet henger tukaner, jaguarer, sommerfugler og andre fine regnskogsdyr.
Jeg tror dette kan være en fin gave til både barn og voksne?
Her kan du kjøpe årets regnskogsvennlige juletre.
tirsdag 2. desember 2008
Dette liker miljøvernere
I artikkelen står det tips om samtaleemner på middagsbesøk hos "environmentalists". Det sikreste kortet under middagen er å dra frem følgende problemstilling om mat: Lokalprodusert eller økologisk? Da er man sikret en lang og engasjert samtale.
Neste uke poster Plenty en ny artikkel med tittellen: Hvordan hjernevaske barn.
Jeg gleder meg.
mandag 1. desember 2008
Attenboroughs siste serie
Sir David tar oss de neste fem mandagene med til Galapagos, Madagaskar, Australia og andre steder med fantastiske dyr generelt og krypdyr spesielt.
Opptakene er også brukt i en av de mest imponerende seriene noensinne: Planet Earth.
søndag 30. november 2008
The Soundtrack of our lives: Communion
Verdens beste svenske rockeband The Soundtrack Of Our Lives (tsool) sto forrige uke på scenen på Parkteateret i Oslo. Anledningen var utgivelsen av deres nye dobbeltalbum "Communion".
Bandet spilte seg gjennom 12 av de 24 låtene fra deres nye album, i tillegg til et par gamle klassikere (Mantra Slider blant annet). Kun en håndfull blant et utsolgt publikum hadde hørt det enda ikke utgitte albumet, og likevel var stemningen god, mottakelsen varm og gjensynet hjertelig.
Konserten var første test av bandets nye materiale, og med et par års hvil, var Soundtrack Of Our Lives like spillesugne som tilhørerne var underernært på et gjenhør med et av de få bandene som har overlevd scandirockens storhetstid.
"Thrill Me" er den mest åpenbare rockeklassikeren av de nye låtene. Gøteborgsgjengen har ikke laget noe så fengende siden Behind The Music albumet. Og ellers er det bare å lytte seg gjennom et album av høy kvalitet. Tsool har aldri vært minimalister i musikalsk sammenheng, ei heller her, og det gjør ingen verdens ting. Bandet har levert sitt beste album på lenge.
Martin Kann som tdligere har gjort uforglemmelig albumcovers for Bob Hund (Jag rear ut min själ) har fått gjennomslag for Tsool mest uventede omslagsdesign til nå. Glatte amerikanske reklamefotos av lykkelige familier og kolleger bryter fullestendig med Soundtrack of our lives psykedeliske omslag. Det er rart og forfriskende, og viser bandet fra en ny side. Akkurat som musikken viser dem fra sin beste nye gamle side.
Lørdag 28. februar spiller The Soundtrack Of Our Lives en splitkonsert på Rockefeller i Oslo sammen med Dungen. Der kommer Tsool til å spille mere gammelt materiale enn de gjorde på konserten på Parkteateret. Nytt, gammelt, det betyr ikke så mye, for det blir nok en bra konsertkveld det også.
fredag 21. november 2008
Fredagstips: Thanksgiving og kalkuner
Sarah Palin fortsetter sitt sjarmerende sjarmtog, denne gangen foran slakting av kalkuner.Intervjuet er gjort kort tid etter Palin benådet en kalkun i anledning Thanksgiving.
Å benåde kalkuner ble også gjort i West Wing: CJ Cregg sliter med kalkunskyldfølelse og ber president Bartlett om hjelp:
mandag 27. oktober 2008
Harrington jakken
Baracuta begynte å lage jakken på 1930-tallet og siden da har den hatt uttalige revivals blant mods og andre.
lørdag 25. oktober 2008
Bok: Magnus E. Marsdal - Mannen uten egenskaper
Navnebrødrene Magnus E. Marsdal og Magnus S. Rønningen er til forvksling like. Unge, fremadstormende, velsoignerte, allestedsnærværende og til tider irriterende. Begge Magnus'er slipper bok i høst.
Marsdal er politisk engasjert hvor Rønningen er kjendisopptatt, men begge journalister fremstår omtrente like statusfiksert.
"Mannen uten egenskaper" er en opplysende bok for oss lesere som også er uten politiske egenskaper og ikke minst kunnskaper. Marsdal skriver lettvint om tunge ting, og selv om hans politiske ståsted på venstrefløyen kommer til syne i stort sett hver eneste setning i hele boken, blir man opplyst på en underholdende måte.
Jens Stoltenberg, AP, venstresiden og høyresiden blir behørig spanket, mens boken beste kapittel er et morsomt intervju med Harald Eia. Anbefales.
Nå gjenstår det å lese Magnus S Rønningens bok om "Posisjonering". Håper den snart kommer i paperback?
fredag 24. oktober 2008
Fredagstips: Teenage Fanclub - I need direction
Jeg nynnet på denne sangen mens jeg syklet til jobb i dag. Skotske Teenage Fanclub sjarmerte popelskende norske indiehoder på nittitallet. Og melodiene fenger fortsatt.
torsdag 23. oktober 2008
Dagens naturtips: Sjøanemone-hæren
BBC serien Planet Earth er et mesterverk. Neste fredag sitter jeg på flyet til Los Angeles, og i den anledning er det passende å vise klippet fra Californias kyst om de glubske sjøanemonene og den fryktinngytende solsikke-sjøstjernen.
Og her er en annen favorit fra Planet Earth serien - om paradis fuglene på Papua Ny-Guinea. Det må være et av mine favorittklipp gjennom tidene.
tirsdag 21. oktober 2008
Fugletitting
mandag 20. oktober 2008
Butikk for reiselyst
fredag 17. oktober 2008
The Hellacopters - 16. oktober 2008 på Rockefeller
Det svenske bandet er ute på deres avskjedsturnè i disse uker. Rockefeller var utsolgt og fullt med gamle scandirock fans. Oslorockere fra blant annet Gluecifer hadde møtt opp for å si ha det til gamle turnekammerater.
Konserten var like bra og like forutsigbar som ventet. The Hellacopters er definisjonen på riffbasert rock, rett frem musikk uten unødvendigheter. Størst jubel var det på "By The Grace Of God", mens jeg hoppet høyest til "Carry Me Home".
Min kjæreste mener de hørtes ut som et up-temp Bon Jovi. Noe jeg syns er en god ting!
Bildet fra El Rey i Los Angeles fant jeg på : www.hellacopters.com
Mandag 3. november er jeg nemlig i Los Angeles og skal se en annen svensk artist på akkurat den scenen, nemlig Lykke Li. Den konserten blir nok mindre bredbenet.
Carry Me Home - The Hellacopters. God helg!
Fredagstips: The Soundtrack of Our Lives - Mantra Slider
Verdens beste svenske band er tilbake med nytt album. 5. november slippes dobbeltalbumet "Communion" med 24 låter. Den nye singelen "Thrill Me" slippes til radio denne uken.
"Thrill Me" er The Soundtrack of Our Lives (tsool) på sitt beste. Den rocker som "Still Aging" fra Behind the Music, og er catchy som Sister Surround fra samme album.
19 .november spiller sekstetten fra Gøteborg på Parkteateret i Oslo. Dit skal jeg. Forhåpentligvis spiller de mye godt nytt materiale, men også gamle klassikere som denne ukens fredagstips: Mantra Slider fra bandets debutalbum "Welcome to the infant freebase" fra 1996.
Til slutt et bilde av 4 stk Tsool med Bergens egen sangfugl Sissel Kyrkjebø. Hun er fan. Bildet er tatt backstage på Nordic Music Award i 2004. The Soundtrack of Our Lives opptrådte der med Nina Persson fra The Cardigans.
torsdag 16. oktober 2008
tirsdag 14. oktober 2008
Nikita jeans
Klesmerket Nikita ble startet av islandske Heida Birgisdottir i 2001. Det er mye brettklær, i tillegg til de fineste baggy jeans jeg har sett i år.
lørdag 11. oktober 2008
Lørdag
fredag 10. oktober 2008
Fredagstips: Mercury Rev
Mercury Rev ble Norgesvenner av den gode sorten, da de i 1998 slapp albumet Deserters Songs. Låter som Goddess on a highway og denne ukens fredagstips: Opus 40, løftet dem opp av indiesumpen og inn på VG-listen.
onsdag 8. oktober 2008
Veggpryd
Tilbake til vinyl
tirsdag 7. oktober 2008
Scrapbook
mandag 6. oktober 2008
Stockholm - Grandpa
Butikken Grandpa i Södermannagatan på Söder i Stockholm har et bra utvalg av klær, sko og duppeditter til menn og kvinner. Egen bil har de også.
torsdag 2. oktober 2008
Se debatten mellom Palin og Biden
Se nattens debatt mellom visepresidentkandidatene Sarah Palin og Joe Biden her.
Sandy Denny - Who who knows where the times goes
Sandy Denny var en fantastisk sangerinne, både solo og i Fairport Convention.
Fredagstipset er en låt hun skrev i en alder av kun 19 år. Låten er trist, men vakker på en tidlig fredags morgen.
Blomster på kontoret
onsdag 1. oktober 2008
The Hellacopters avskjedsturne
Jeg har sett bandet på Hultsfred, Arvika, Roskilde og i Oslo en haug ganger. De fleste av konsertene var fabelaktige. Spesielt konserten på John Dee 12. november 2000 er minneverdig. The Hives var med som support, og de var de nye hotte kidsa i rockebransjen. P3 musikksjef Håkon Moslet så The Hives da, og mente at de ikke var noe å skryte av. Kort tid etter signet bandet en kontrakt med Universal Music i USA for 75 milioner kroner.
Rockefeller konserten om to uker blir et rørende gjenhør med en haug låter som var viktige i et utvidet Last Train miljø de siste ti årene. Oslorockere med trange jeans og vikende hårfester kommer til å stå og kose seg med øl i hånda og en tåre i øyekroken.
Ny netbook i hus
mandag 29. september 2008
Høst i Botanisk Hage
fredag 26. september 2008
Fredagstips: Book billig hotell på internet
Sjekk ut websiden http://www.hotelbookingpro.com/ hvis du skal ut å reise.
Hotelbookingpro sammenlikner hotellpriser på en haug ulike bookingsider som for eksempel hotels.com, expedia.com, lastminute.com og mange flere.
mandag 15. september 2008
Film: Charlie Wilson's War
Filmen Charlie Wilson's War fra i fjor anbefales sterkt. Manus er skrevet av Aaron Sorkin (West Wing), Mike Nichols er regissør, Philip Seymour Hoffman spiller som alltid utrolig bra, og Tom hanks og Julia Roberts gjør ingen skade.
Charlie Wilson er mannen som sto bak USAs finansiering av Afghanistans opprør mot russerne på 80-tallet. Wilson er en sympatisk, fordrukken, dameglad kongressrepresentant fra Texas.
Ekstramaterialet på filmen viser intervjubiter med Wilson, og han er langt mer karismatisk i virkeligheten, enn hva Tom Hanks klarer å portrettere.
Charlie Wilson's War er en sjelden kombinasjon av Hollywood og allmendannelse. Filmen gir et lettfattelig innblikk i hvordan USA bevæpna Mujahedin i Afghanistan, og hvordan den kalde krigen fortsatt berører vår politiske hverdag.
http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Wilson_(politician)
mandag 25. august 2008
Late night with Bill Maher
Real Time with Bill Maher begynner endelig igjen førstkommende fredag 29. august. Podcasten kan lastes ned gratis fra Itunes hver uke, dog med noen dager forsinkelse.
Bill Maher er en kombinasjon av standup komiker og politisk kommentator. Programmet kan sammenliknes med Daily Show med Jon Stewart, men Bill Maher er mindre show og mer politikk.
Bill Maher har et nytt panel hver uke med journalister, politikere og en kjendis i ny og ne.
Tidligere i år har programmet hatt gjester som John Cusack, PJ O'Rourke, Herbie Hancock, Merle Haggard, Jeffrey Sachs og Arianna Huffington.
Carmelita favoritt Matt Taibbi er valgreporter i forbindelse med høstens presidentvalg i USA.
Late night with Bill Maher er en morsom og informativ måte å holde seg oppdatert på ukens politiske hendelser i USA.
torsdag 21. august 2008
The great derangement / Matt Taibbi (2008)
Den amerikanske journalisten Matt Taibbi var blant annet med på en djevelutdrivelses-seanse som begynte med de vanlige syndene og endte med håndskrifttydingsdemonen og liknende farligheter.
Som Rolling Stones journalist, dopentusiast og generell surmaget skeptiker tar Taibbi for seg krig, kirke, the 9/11 truth movement og den nye amerikanske sinnsforvirringen.
Taibbi er ikke, selv om han gjerne blir markedsført slik, en ny Hunter S. Thompson, men han skriver morsomt, bittert og ikke minst veldig opplysende. Anbefales.
Følg Matt Taibbis egen blogg her.
Presidentvalget i USA - dag for dag
Alle West Wing entusiaster har fått med seg viktigheten av "polls" i amerikansk politikk.
Følg presidentvalget i USA på siden Electoral Vote. Bloggen oppdateres daglig og tar for seg meningsmålinger i alle de ulike statene i forkant av årets presidentvalg.
Electoral Vote var enormt populær under presidentvalget i 2004. Med over 700.000 treff pr dag i den perioden var den en av de 10 største bloggene på verdensbasis.
I tillegg til de nyeste tallene fra ulike meningsmålinger får man også dagsfersk politisk sladder om mulige visepresidentkandidater og annet snadder.
Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? / Johan Harstad (2005)
Stuff white people like
Wes Anderson filmer er med på listen:
"White people love Wes Anderson movies more than they love their kids. If a white guy takes a white girl to a Wes Anderson movie on their first date, and neither of them have seen it, they will immediately commence a relationship that is reflected in songs by Ryan Adams and Bright Eyes."
Det er også jenter med lugg:
"the haircut-with-bangs is an important symbol that a female has completed her transformation from a nerdy girl to a cool woman. In fact, if you went to high school with a nerdy white girl who moved to a big city, there is a good chance she will show up to your high school reunion with this haircut."
Studier i utlandet er populært og her får man tips om hvordan man kan fake det:
"If you need to make up your own study abroad experience, they all pretty much work the same way. You arrived in Australia not knowing anybody, you went out to the bar the first night and made a lot of friends, you had a short relationship with someone from a foreign country, you didn’t learn anything, and you acquired a taste for something (local food, beer, fruit). "
Stuff white people like er nå kommet i bokform med 150 ulike emner. På websiden er det d.d. 106 emner, hvorav det nyeste er facebook.
Klassiker: West Wing - Two Cathedrals
Sesong 2 av West Wing avslutter med episode nr 44, "Two cathedrals".
Hele episoden er strålende, men de siste fem minuttene er kanskje de beste som er laget for TV noensinne. Dire Straits låta "Brothers in arms" ligger under hele scenen som avslutter med at president Josh Bartlet på en pressekonferanse blir spurt om han kommer til å stille til gjenvalg.
Tidligere i episoden har Bartlet en sekvens i katedralen etter Mrs. Landinghams begravelse hvor han fordømmer Gud på latin. Her er oversettelsen:
"Gratias tibi ago, domine. Haec credam a deo pio? A deo iusto, a deo scito? Cruciatus in crucem. Tuus in terra servus, nuntius fui. Officium perfeci. Cruciatus in crucem. Eas in crucem!"
"I give thanks to you, O Lord. Am I really to believe that these are the acts of a loving God? A just God? A wise God? To hell with your punishments. I was your servant here on Earth. And I spread your word and I did your work. To hell with your punishments. To hell with you!"
Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven? Husker ikke, men jeg husker de tre første gangene jeg så Two Cathedrals.
Øyafestivalen 2008
Girl Talk, en hipsterdj fra Pittsburg, mixet The Band, hiphop hits og en haug andre hits. Det var kommersielt og dansbart, og han lagde fest en onsdag ettermiddag på Øyas nye scene, Odden - som så ut som en minime av den store oransje Roskildescene.
Dagen etter sørget hipsterkid deluxe og M.I.A. dj, Diplo, for akkurat samme type fest på samme scene. Mindre hits, likegod stemning og gule, rød og blå balloner over publikum.
Turboneger spilte hele Apocalypse Dudes og markerte styrke. Og at man kanskj aldri trenger å se dem live igjen, for de kommer aldri til å bli bedre enn dette. Ebbot fra The Soundtrack of our lives var med på gjestevokal, likeså Nick Oliveri fra dengang Queens of the Stoneage var best. De avsluttet konserten med en maktversjon av Black Flag låta Nervous breakdown. Black Flag gitarist hadde fått akkurat det, eller noe annet, for han satt på hotellet sitt i Oslo, og kom seg aldri ut på Øya for å spille gitar på låta.
Sjekk ut NRK sine liveopptak av konsertene fra hovedscenen på Øya her. Der får du blant annet med deg hele den utmerkede Yeasayer konserten.
Hold deg unna Kaizers, kanskje festivalens dårligste band, og med festivalens klart dårligste attitude. Hør Janove breie seg om hva som skiller han fra folket her.
Følg med på det norske, men dog så americana, bandet El Cuero. Kanskje et av Norges beste liveband? De kommer med ny plate i oktober. Følg med på dem. Deres myspace side med smakebiter finner du her. Øya er jo en indiefestival, og all ære for at de klarer å dyrke den profilen - men desto deiligere å høre et band som ikke skrangler, men bare spiller rett frem Neil Young aktig rock, med fete jammer og vakker vokal.
Ros til Øya for å arrangerer en festival i stadig utvikling. Køerne blir kortere for hvert år, selv om det i år var påtakelig flere folk på området enn tidligere. Maten holder bra standard, og jeg har allerede fortrengt Quartfestivalens katastrofale mattilbud i hine år. Plah, en av Oslos aller beste restauranter, serverte en god kylling curry, noen smaksbomber av noen pølser, og de lekreste vårrullene.
Raga Rockers var booket inn for å avslutte festivalen med et pang. Det burde vært festivalens sikreste kort. Og ble istedet en kjedelig affære, med gamle helters ønske om å virke nye. "Kom igjen gutter, nå viser vi publikum at våre nye låter er like bra som de gamle". Det er de ikke.
Årets viktigste konsert for Raga ble en fuser, et antiklimaks. Bandet kunne sikret seg sitt ettermæle for de neste 25 årene, men forspilte sjansen. Uprofft rett og slett.
Sonic Youth var kul og akkurat etter boka. Sonics gamle og dansebandaktig og helt herlige. Ingrid Olava rakk å kjede meg - og det var etter 30 sekunder av hiten hennes. Kenge Kenge spilte feat afrobeat. Clipse var ekte hiphopere for flere tusen hvite norske urbanelskende kids. P1 musikksjef Per Ole Hagen gledet seg mest til å se Holy Fuck, og det canadiske elektrobandet var fett, men sikkert bedre på klubb.
Thom Hell var så pent og fint atte, og selvfølgelig plaget av hovedpersonens ufrivillig negative sceneutstråling. WE sendte raketter på høylys dag, og spilte høyest. Pirate Love viste at det faktisk er et tilfang av nye norske rocekband, selvom scenelstilen så ut som en Emil Nikolaisen lookalike konkurranse.
Øyafestivalen er blitt en sjarmerende gamlisfestival for indiepensjonister og bråvoksne tyveåringer med ekstrajobb på Platekompaniet. Og det fungerer. Når man ikke orker å bo i telt på Roskilde lenger, er Øya den perfekte arvtaker. Man mangler bare hasjen. Neste år...